top of page

Шоумен Юлік: Якби не сцена, був би кулінаром!

Назар Гук, якого ми знаємо за сценічним ім’ям Юлік, пару років тому покинув улюблений гурт DZIDZIO, де був клавішником. І все це заради власної кар’єри! Сьогодні вже можна сказати, що рішення працювати самостійно було правильним: Юлік почуває себе впевненим музикантом, який успішно розвиває електронну музику в Україні. Окрім створення якісної музики, Назар знімається в кіно, веде різноманітні шоу та, як з'ясувалося, відмінно готує десерти та пасту. Яким життям живе популярний шоумен та як почувається в самостійному плаванні, дізнавайтеся з ексклюзивного інтерв’ю з Назаром Гуком (Юліком) для нашого видання.

– Назаре, зізнайся мені: Julik – це Юлік чи Жулік? Сам себе як ідентифікуєш?

– Я вже звик до імені Юлік за довгий період роботи в колективі DZIDZIO, це ім’я стало рідним та тим, з яким я щодня! Украй рідко мене називають Назаром (справжнє ім’я). Навіть була кумедна ситуація в компанії, коли моя дружина називала мене Назаром, а всі присутні мене знали лише як Юліка і не розуміли, про кого йде мова! Лише згодом, коли я зрозумів, що щось не так, сказав, що мене звати Назар (сміється).

– Я знайшла твою сторінку у «Вікіпедії». Там сказано, що Назарій Гук – український клавішник та актор, саунд-продюсер та ді-джей. Колишній учасник колективу DZIDZIO. Якось забагато, не здається?

– І це ще не повний перелік того, що я люблю і що, на мою думку, мені вдається непогано! Нещодавно відкрив для себе нішу співака та ведучого. Випустив уже три пісні, які ротуються на радіо. Практично щодня отримую фідбек від шанувальників, які підтримують мене та радіють моїм перемогам. Що б я не робив – усе в задоволення. Тепер, як бачимо, список регалій побільшав.

– Є щось таке про тебе, чого немає у «Вікі»? Може, ти таємно в'яжеш светри або шкарпетки? Продаєш десь та маєш із цього великі гроші?

– Щоб щось такого особливого – немає. Можу себе гордо назвати затятим кулінаром, адже обожнюю готувати для себе та близьких! Усе, що пов’язано з італійською кухнею, – моє. Намагаюсь готувати часто, надаю перевагу пасті та різноманітній випічці. Додам, що обожнюю кухонні девайси, маю їх чимало, а також люблю колекціонувати різноманітні десерти!

– Як сам вважаєш, якщо не артистом, то ким міг би бути ще? Може, вчителем математики? Або стоматологом?

– Ні! Усе ж таки, мабуть, чи не кожен знає, що я обожнюю готувати. Кулінарія – це для мене відпочинок та розвантаження мозку від зайвої інформації. Якщо не артистом на сцені, то точно був би артистом на кухні!

– Якщо в тебе немає прихованих професій та хобі, може, розкажеш, як докотився до життя актора, музиканта та колишнього учасника колективу DZIDZIO?

– Котився довго і впевнено! Усе почалось ще в дитячому віці, коли я почав грати з татом на весіллях, у той час заробляв більше, ніж моя викладачка музики. Далі чималий період, прожитий в Італії, загартував мене свого роду! Коли я приїхав в Україну, була участь у різних групах, кавер-бендах та студійна робота. Опісля я став учасником гурту DZIDZIO, де в собі відкрив і продовжую відкривати нові грані.

– Коли ти вперше відчув той самий смак слави, про який мріють люди?

– Смак слави відчуваю щоразу, коли виходжу на сцену й бачу обличчя щасливих людей. Кожного разу це як уперше! Трусяться руки, адреналін зашкалює – переживання та відповідальність за хороший настрій є завжди.

– Не можу не спитати – це все заради чого? Гроші, увага, любов мільйонів?

– Заради задоволення – двостороннього фідбека! Артист – це людина, яка створює настрій та дає своєю працею людям те, чого їм не вистачає під час робочих буднів. А от що то – це вже для кожного своє. Я отримую задоволення від спілкування з людьми, навіть від елементарного селфі – це все приносить задоволення.

– Тобі хто-небудь говорив, що зірки шоу-бізнесу не живуть нормальним життям? Не боявся заплатити непомірну ціну за успіх?

– Я завжди знав, що буду працювати там, де є музика! Працював і працюю за принципами людяності та взаємодопомоги, тому питання стосовно непомірної ціни успіху автоматично відпадає. Єдине, що ця професія кардинально забирає, – це час.

– Ти батько, наскільки я знаю. Як твоя сім’я сприймає твою постійну зайнятість?

– Моя сім’я вже звикла до постійних гастролей. Окрім них, я ще працюю на власній студії звукозапису, створюючи пісні артистам, ну і, звісно ж, собі. За чималий період роботи в гурті DZIDZIO моя дружина могла мене не бачити місяцями, після виходу з колективу єдиним плюсом є те, що я принаймні ночую вдома.

– Хто приймає рішення у твоїй родині?

– Зазвичай рішення приймаємо колективно. Це найголовніше у шлюбі – мати взаєморозуміння!

– А хто переважно займається вихованням сина?

– У вихованні сина беремо участь разом, намагаюсь увесь вільний час присвячувати саме йому.

– Ти багато часу проводиш удома?

– Коли йшов із гурту DZIDZIO, мав на меті проводити більше часу, у результаті став лише вдома ночувати. Маю доволі насичений графік: зйомки, робота на студії, концерти, інтерв’ю та ще багато всього, удома буваю лише зранку та пізно ввечері.

– Твій син, як вважаєш, росте творчою людиною? Тобто в батька?

– Звісно, що так! Практично щодня я бачу, як мій син добре інтонує, коли чує гарну пісню. У нього добре розвинений слух та почуття ритму, невдовзі планую віддати його навчатись музики. Примушувати навчатись не буду, на все воля Божа.

– Якщо твоя дитина піде твоїм шляхом, будеш удвічі щасливішим? Чи це не має значення, бо важливіше, щоб він сам був щасливим?

– Звичайно, що так! Бачу, що всі задатки до творчості є. Ніколи не ставатиму на перешкоді при виборі тієї чи іншої професії, навпаки, заохочуватиму усі починання. Головне – аби мій син був щасливим і займався тим, що йому подобається!

– Розкажи про свій найцікавіший проект – що це було, з ким, як і де.

– За невеликий період я попрацював у кількох командах. Звісно, одним із найвизначніших епізодів є співпраця з Михайлом Хомою (DZIDZIO). Багато корисних якостей здобув, побачив, мабуть, чи не всі міста та селища України – отримав народну любов.

– Що тобі більше подобається: велика сцена, повний метр у кіно або, може, робота в студії?

– Якщо дивитись правді у вічі, то виокремлювати щось би я не став! Це все комплекс творчості, який мені дуже подобається. Якщо мені не подобається певна сфера, то, відповідно, працювати в ній я не буду! Намагаюсь займатись лише тим, що приносить задоволення та кайф.

– Ти казав, що отримав народну любов. А що саме для тебе означає це поняття та в чому виражається?

– Виражається в приємних розмовах, періодичних зустрічах просто на вулиці. Ви собі уявити не можете, як приємно практично щодня отримувати фідбек у соціальних мережах та час від часу одержувати подарунки, зроблені власноруч.

– Традиційне питання: тебе впізнають на вулиці, хапають за руки?

– Звісно, практично щодня! Дуже приємно, коли до тебе підходять фотографуватись та просто поспілкуватись. Щодо хапання, то як такого немає. Лише одного разу мацали за сідниці (сміється).

– Чи ти колись відчував якусь незручність через свою популярність? Може, була ситуація, коли хотів бути непримітним, але не вдалося?

– Звичайно, що мав. Маленька незручність, у якій я не знав, як поводитися! Одного разу в супермаркеті трійка друзів пильно спостерігала за тим, як я обирав пиво. Купив би дороге – сказали б, що ті артисти зажерлись, дешеве – теж. Я підійшов до них – виявляється, вони просто хотіли сфотографуватись. Люблю відкритих людей, які не соромляться підійти.

– Ким бачиш себе років так через двадцять? Продюсером, музикантом з величезним таким фан-клубом?

– Цікаве запитання, до речі, я його сам собі ставив неодноразово. Звісно, що через декілька років бачу себе успішною та самодостатньою людиною. А ким саме – життя саме розставить пріоритети.

– Кажуть, що серед артистів немає дружби, тільки конкуренція. У тебе є справжні друзі серед колег по цеху?

– Давайте подивимось правді у вічі, зараз не той час, як колись. Зараз, на мою думку, існує здорова конкуренція, адже шляхів та методів дистрибуції свого контенту є чимало. Товаришую та спілкуюсь із багатьма колегами, деякі навіть стали моїми родичами.

– А з ким із зірок української естради тобі подобається працювати?

– Найбільше запам’яталась співпраця із метром українського шоу-бізнесу Павлом Миколайовичем Зібровим. Він нереально крутий та відкритий, простий та дуже компанійський. Коли працювали разом над оновленням «Мертвих бджіл», насміялись, наговорились та просто гарно провели час.

– З ким хотів би зробити такий собі творчий дует?

– Наразі творчих колаборацій не планую. Маю чимало студійної роботи та створюю свій перший альбом, також маю насичений гастрольний графік. Можливо, згодом повернусь до своїх задумів, а їх багато.

– Що плануєш найближчим часом?

– Нещодавно відкрив у собі талант до ведення різних заходів! Зараз розвиваю себе і в цьому жанрі. Активно гастролюватиму, створюватиму нові пісні й буду йти до своєї мети, а також даруватиму людям радість. А ще привідкрию маленьку таємницю: скоро мої шанувальники зможуть побачити мене в новому амплуа.

– Що ж, зичу тобі натхнення та втілення всього задуманого!

– Дякую!

Фото: Василь Зорена, прес-служба артиста

31 просмотр
bottom of page